İleri sürüş teknikleri cisimler sabitlenmemiş ise gerek güvenli sürüş teknikleri eğitimi, gerek ileri sürüş teknikleri eğitimi tüm konularda en önemsenecek konulardan birisidir.
İleri sürüş teknikleri cisimler özellik ile yazın sıcaklarda 500 gramlık bir ped su şişeleri büyük problem olmaktadır. Özellikle kayma yada düşme sonucunda fren pedalınızın altına gelip takılması büyük bir felaket olmaz mı.
İleri sürüş teknikleri cisimler kütlesel ağırlık
İleri sürüş teknikleri cisimler sadece bu kadar da değil. Kütlesel ağırlık diye bahsettiğimiz, daha sonraki yazımda detaylı anlatacağım fakat şu anda rakam olarak verebileceğim bir kural var.
Bu kurala göre 100 km hızda ani bir durma yaşandığında 500 gramlık bir pet şişe 10 kg ağırlığa çıkmaktadır.
Balyoz etkisi yaratan bu ağırlık kafanıza isabet ederse farkında olmadığınız ve beklemediğiniz için yaralayıcı yada direk kazaya sebep verici bir çarpma etkisi yaratabiliyor.
İleri sürüş teknikleri cisimler sabit olmayan cisimler nelerdir
Güvenli sürüş teknikleri olarak sadece size çarpıp yaralayan cisimler hiç düşünmediğiniz köşeli, benzinliklerde verilen kutu selpaklar, ince klasör özellikle arka camda bulunan şemsiye gibi birçok cisim tehlikelidir.
Arka camda herhangi bir cisim bırakılmamalı. Özellikle şemsiye koyan sürücülere seslenmek istiyorum Lütfen dikkat edin şemsiye ani bir durumda delicidir ve yaralayıcıdır. İnce dosya köşesi yada kutu selpak dahi delicidir.
Boğazınıza yüzünüze geldiğinde kesicidir kanama oluşturur. Bu kanamadan dolayı bir elinizle kanamayı durdurmaya çalışırsınız ve problemli bir sürüş yaşarsınız.
Peki ne yapacağız…
Yeni nesil araçlarda boyutlara otomobil boyutlarına göre gayet olumlu cepler ve dizayn olarak bardaklıklar konuluyor. Aslına bakarsanız eskiden de çok farklı sitillerde araçlar bu konularda özgün tarzlarda üretildiler.
Normalde araç içinde yeme içme alışkanlığını tetikleyen bir durum söz konusu ben rahat bir şekilde araç kullanır iken yemek yerim görüntüsü sunmaktalar. Oysaki su içerken dahi gözlerinizi yoldan ayırdığınızda hızınızda yüksek hızlarda ise çok büyük sorunlar oluşuyor.
Peki eskide neler var bir örnek verelim Citroen Döşovayı incelemenizi şiddetle tavsiye ederim özelliklerinden kısaca bahsedelim çiftçiler yumurta taşıdıklarında arazide yumurtalar kırılmaz.
Çapraz olarak aracın altına yani taban tavanına çapraz süspansiyon bağlanmıştır. Araç bozuk arazide ördek gibi yatar fakat yumurta kırılmaz bozuk arazide batmadan yaylanmadan gider.
Koltukları ve arka bagaj yerinden basit bir şekilde çıkar ve masa sandalye görevi görür ve yemek yeme fırsatı sunar. Sürerken değil dururken yersin ve kaza yaşamazsın. Bu tip kullanım geliştiren mühendisler yeme içme alışkanlığını aracın dışına taşımışlardır.
Güvenli sürüş teknikleri anlamında yapılacak olan şey torpido yada koltuk cepleri, kapı cepleri hareket oluştura bilecek cisimler içindir. Daha büyük cisimler içinde malumunuz bagaj var.
Güvenli sürüş teknikleri eğitimi aparatlı araçta alınırsa etkindir. Aparatlı araç eğitimi birçok ileri sürüş teknikleri firmalarında verilmektedir…
İleri sürüş teknikleri eğitimlerimize hepinizi bekliyoruz.
İleri sürüş direksiyon tutuşu yazımızı da okuya bilirsiniz.