ileri sürüş teknikleri eğitimi

İleri sürüş teknikleri eğitimi yüksek hızlarda viraj giriş ve çıkış açılarının  apex ve değişken apex konularının işlendiği sürüş teknikleri eğitimidir. Virajın dışarı atan merkezcil (merkez kaç)  etkisinin oluşturacağı kazaları engelleme dayalı sürüş teknikleri eğitimidir.

İleri sürüş teknikleri savrulmadan araç kullanmak adına yapılan apexi ve merkezcil kuvvet ilişkisini kavramaya yönelik ideal çizgi ( yarış çizgisi ) ve denge kurallarıdır.

İleri sürüş teknikleri nedir?

İleri sürüş teknikleri 50 km ve altında aldığınız sürüş eğitimleri ileri sürüş teknikleri eğitimi değildir. Aracınızın 120 km hızlarda yaşayacağı kontrol kaybı, gibi aktif hızlarda verilen eğitimdir. 50 km ve altı olan eğitim güvenli ve defansif sürüş eğitimidir.

İleri sürüş eğitimi 50 km de bir deneyim sağlamaz. Aracın kontrol kaybı yüksek hızlarda, rüzgarın aracın altına girmesi ve hafiflemesi ve lastik katlanması neticesinde olur.

Durduğu yerde otomobil kontrol kaybı yaşamaz. Kontrol kaybı yüksek hızlarda ve lastik katlanması ile kendini gösterir ve sürücüleri korku ile çaresiz bırakır.

ileri sürüş teknikleri kursu eğitimi İstanbul

ilerisurustekniklerikursu.com

Otomobil sürüş esnasında kontrolünü kaybetmez, sürücü otomobilin kaygan zeminde ve yüksek hızlarda yapacağı tepkileri bilmediği ve denemediği için bu kontrol kayıplarını fizik kuralları neticesinde yaşar.

Kontrol kayıpları standarttır. Bu nedenden aldığınız eğitim sonucu kontrol kayıplarının ne olduğunu, aracın tepkilerini bildiğinizden sorun yaşamazsınız. Otomobilinizi sürerken bu tepkileri almamaya çalışmak gerekir.

Verilen eğitimlerde sürüş sırasında tehlikeli duruma düşmeyin kaza yapmayın mantığı öğretilmektedir. Bu tip eğitimler güvenli sürüş eğitimi dir. Başlangıç seviyesi eğitimdir. Güvenli sürüş eğitiminden sonra ileri sürüş eğitimi gelir. Bu eğitim Yüksek hızda eğitimdir. Tehlikeli durumlarda ne yapılacağı da öğretilir.

Yol şartları sürüş olarak sürpriz yarata bilir yada diğer sürücülerin yolda aldıkları aksiyon işte bu noktada aynı zamanda bu tehlike yaratan olası sorunları da aşmak gerekiyor.

İleri sürüş teknikleri eğitimi içerik

İleri sürüş teknikleri eğitimi viraj giriş ve çıkış düzde hızlanma ve kısa yarış freni tekniklerinin uygulandığı, doğru apex alma viraj kesme konularının işlendiği performanslı araç kullanma teknikleridir.

Güvenli sürüş teknikleri eğitimi ile önden ve arkadan savrulma ve tutunma yeteneklerinizi artırdıktan sonra, ileri sürüş teknikleri eğitimi verilebilir.

Eğitim süresi: 1 Tam gün

Not: Güvenli sürüş teknikleri eğitimi alındıktan sonra ileri sürüş teknikleri eğitimi alabilirsiniz.

İleri sürüş teknikleri eğitimi

İlerisurustekniklerikursu.com

Bu eğitim 3 aşamalıdır.

Burada anlatılan 3 madde genel uygulamadır aşağıda biraz daha açıklamada bulunalım istedik.

Not: Ayrıca tüm sürüş teknikleri eğitim çeşitlerine genel olarak ileri sürüş teknikleri eğitimi de denilmektedir.

İlk olarak Apex tanımını vererek eğitim içeriğini anlatalım;

Apex nedir?

Apex: Virajda yaklaşabileceğiniz en iç nokta olarak tanımlanır.

Apex tanımı ileri sürüş tekniğiniz geliştirildikçe değişmeye başlar. Biz bu eğitimde apexi aşağıdaki maddeler için kullanmaktayız.

  • Yumuşak yay çizmek için gerekliliği anlatılır.
  • Giriş açısı olarak kullanılır.
  • Değişken apex olarak çift virajı ve apexi, düz almak olarak anlatılır.
  • Sert direksiyonun lastik üzerindeki ani şekil bozuklukları uygulamalı olarak gösterilir.
  • Apexin viraj kısaltma profesyonel kullanımı gösterilir.
  • Virajda apexin tek doğrusu olduğu ve gazlama noktasının apexin sertliğine göre nerde yapılacağı anlatılır.
  • Değişken apex konusu ile düz görmenin önemi, apex bitiminde sert direksiyon uygulamasının önemi ile sonlanır.

İleri sürüş teknikleri içeriği ise;

  1. Vites küçültme, viraj girişi, dengeli gaz, apex, dip gaz, viraj çıkışı, ideal yarış çizgisi öğrenilmektedir.
  2. Hızlanmanın daha fazla yaşandığı bu eğitimimizde kendi aracınızda kullandırılarak aracınızın limitlerini öğrenirsiniz. Takla atma sebepleri pratik olarak yaşatılarak gösterilir. Arka lastik eğitim sırasında kalkar, yerle teması kalmaz.

1.Yüksek hızda viraja giriş

Profesyonel sürüş teknikleri, yarış teknikleri gelişimi sağlar. Viraja hazırlık ve fren yüksek hızda viraja geldiğinizde, virajın limitine göre frenleme ve vites değiştirme,

1.1 Hızlanma

Hızlanmanın daha fazla yaşandığı bu eğitimimizde kendi aracınızda kullandırılarak aracınızın limitlerini, kontrol kayıplarını ve yüksek hızda yapılması gerekenleri öğrenilir.

Düzde hızlanma vites değiştirme süresini ve gazlama süresini en üst noktaya taşımaktır. Bu konuda drag yarışları için eğitim de almış oluyorsunuz.

  • Anlık hızlanma nasıl sağlanır.
  • Vites hızlı nasıl atılır
  • Debriyaja gazla destek nasıl verilir.
  • Sol ayak fren nedir nasıl uygulanır ne işinize yarar.
  • Tırmanma hızlanması nasıl arttırılır
  • Kalkış hızlanması ve devir ilişkisi
  • Tork beygir araç kullanımında nasıl ayarlanır ve nedir. Sürüşte tork ve beygiri ne şekilde kullanırız.

1.2 Frenaj nedir?

Fren mesafesini en düşük duruma nasıl getiririz. Bu mesafeleri ralli eğitimi veren eğitmenler bilmektedir. Bu neden ile fren mesafeleri normal eğitmenler tarafından inandırıcı bulunmaz. Fakat eğitime giren katılımcılar bu metreleri rahatlıkla uygular ve kullanır.

  • 50 km hızda 1 – 1.5 metrede durma
  • 80 km hızda 4 – 6 metrede tam duruş
  • 120 km hızda 12 – 14 metrede tam duruş
  • Fren uygulamasında doğru bilinen yanlışlar
  • Fren intikal süresi 0,6 ya nasıl düşürülür.
  • Sağ ayak freninde güçlü fren ve yumuşak fren farkı
  • Fren sistemi ve çalıma mekanizması

2. Viraj giriş açısı

Viraja girmeden açı verme ile en yumuşak direksiyon ile virajda apexe sabit gazla girme

2.1 Viraj giriş açısı nedir?

Viraj giriş açısı işin başlangıcı ve sonucudur aslında bu konuda ralli yapan pilotlardan 1. sırada ralli kazananların en sağlam bilmeleri gereken konudur. Peki biz ne şekilde öğretiyoruz.

  • Normal viraj girişi nedir.
  • Normal viraj açısı nasıl alınır.

Bu konularda normal ralli pilotlarının giriş açıları anlatılmaktadır.

Mecburi oluşan apex nedenli savrulmayı engelleme adına sabit direksiyon giriş ve çıkışı açıya göre tek direksiyon hareketi anlatılır.

Tek direksiyonla viraja girip çıkma durumunun yani mecburi önden savrulma yaşamamanın kontrolü için sabit gaz gösterilir.

Fakat aslında bu sabit gidiş tekniği mantıklı olarak sunulsa da sonra bu tekniğin yanlışları gösterilir. Aslında önden savrulma yaşamanıza ve sabit gaz algısına gerek yoktur.

  • Viraj boyu kısaltma nasıl uygulanır.
  • Neye göre viraj girişini algılıyor ve apexe giriyoruz.
  • Profesyonel apex nasıl alınır.
  • Viraj açımızda standart davranış şekli değişen virajlarda nasıl olmalıdır.

Konuları ile sonlanmaktadır.

2.2 Gazlama

Viraj açısı alma öğretilirken sabit gazlama konusu ile başlanır. Burada önemli olan otomobilde yükün yani ağırlık transferinin değişmeden sabitlenmesi önemlidir. Tabi bu noktada limitte kalmak da gereklidir.

Viraj limitinin üstüne çıkmak önden savrulmaya neden olur. Bu önden savrulma işleminde yani viraj limitinin üstüne çıkıldığında sert direksiyon hareketleri aracın arkadan da savrulması ve dönmesine neden olacaktır.

Gazlama konusunda profesyonel olarak apex almayı öğrendiğinizde ise önden arkadan savrulma yaşanmaz ve işin doğrusuna ulaştığınızda viraj limiti son derece yüksek hızlara çıkmanıza olanak verir.

Burada kullanılana lastik katlanmasını azaltma ve viraj açısını ve boyunu küçültemeden geçmektedir. İleri sürüş teknikleri budur.

3. Gazlama noktası ve çıkış alma

Genel olarak çıkış noktası virajın çıkış şekline, açısına göre değişkenlik gösterebilir. Apexden önce olmaz. Apex sonrasında olur.

3.1 Viraj çıkış

Viraj çıkış noktası virajın bitimi diye anlatılmaktadır. Bu tamamı ile yanlıştır. Virajın bitimi viraj çıkışı ise bunu tüm sürücüler zaten gözlemlemiştir. Viraj çıkışı gazlama noktandır. Bu apexi görünce gazla anlamı da taşımaz değişkendir. Bu neden ile eğitimi sırasında anlatılması gereklidir.

Burada yazdığım konular hakkında bilgi tamamı ile en doğru bilgilerdir. Anlatımı sınırlamak zorunda kaldım yazılanları denemeniz eğitim almadan uygulamaya geçmeniz sorunlar oluşturur.

Burada anlatılan konuyu eğitmen ilk olarak uygular ve sonra uygulamanız sağlanır.

Dikkat: Lütfen anlatılanları direk denemeyin maddi ve manevi zarar görmenize neden olabilir.

İleri sürüş teknikleri eğitimi tam olarak budur.

  • Biz ileri sürüş eğitimi verirken size ralli ve yarış eğitimlerinde kullandığımız teknikleri veriyoruz.
  • Yüksek hızlarda sizi, bu teknikler trafik kazalarından korur.

Sürücülerin kendi limitlerini ve araçlarının dinamiklerini öğrenmeleri bakımından kendi araçları ile eğitime katılmaları araçlarını daha yakından tanımalarına aynı zamanda aracınızda bulunan ABS ESP gibi aktif sistemlerinin ne denli size katkıda bulunduğunu anlamınıza neden olur.

İleri sürüş teknikleri belgesi sertifikası

İleri sürüş eğitimi sonunda verilecek belgeler

  • İleri sürüş sertifikası
  • Güvenli sürüş teknikleri sertifikası.

Kurumsal Belge verilmektedir. Aynı zamanda talep edildiğinde belgeler e devlet onaylı olarak da verilmektedir..

Eğitim alan sürücülerin aynı eğitimi yaptıkları iş durumunun önemine göre, senede bir yada iki senede bir refleks ve reaksiyon olarak tazelemeleri gereklidir.

İleri Sürüş Teknikleri eğitimleri hangi şehirlerde veriliyor?

Skidcar eğitim araçlarımız

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri Sürüş Eğitimleri, Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep, Erzurum, Sivas, Balıkesir, Çanakkale, Mersin, Trabzon, Manisa, Ordu, Samsun, Muğla, Antalya, Çanakkale, Eskişehir gibi tüm şehirlerde de talep oldukça eğitimler verilmektedir.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Irak, İran, Azerbaycan gibi yurtdışı ileri sürüş teknikleri eğitimlerimiz verilmektedir.

İleri sürüş teknikleri akademisi

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri sürüş teknikleri akademisi, akademik sürüş eğitim içeriğini karşılaştırdığınızda tercihiniz olacaktır. İleri sürüş akademi neden farklı, biz kaygan zemin eğitimi dışında sürüş eğitimleri de sunuyoruz. Kaygan zemin eğitimleri 40 km civarı hızlarda sunulur.

Biz yüksek hızlarda normal bir sürücünün hızlana bileceği hızın 3 katı hızlarda aracımızı kontrol ediyoruz. Normal yarış pilotunun 2 katı hızda aracı kontrol ede biliyoruz.

İleri sürüş teknikleri kursu 2001′ den beri sektörün içindedir. Profesyonel ralli eğitimi sunar. Bilgi birikim ve tecrübe anlamında ileri sürüş eğitimlerinden üst pozisyonda eğitim sunmaktadır. İleri sürüş eğitimi sunan firmalar belirli bir akış ve bakış açısında eğitim sunmaktadır. Ülkemizde tüm yarış pistlerinde eğitim sunmuştur.

İleri sürüş teknikleri uzaktan eğitim

İleri sürüş teknikleri uzaktan eğitim zoom üzerinden sağlanmaktadır. Teorik eğitim süresi 2-3 saat sunulur. Eğitim firmalara verildiği gibi bireysel katılımcılara da sağlanmaktadır. İleri defansif ve güvenli sürüş teknikleri eğitimi konuları işlenecektir.

Uzaktan ileri defansif ve güvenli sürüş teknikleri eğitimleri hakkında bizi arayın. İleri sürüş teknikleri eğitimi (otomobil) yanında (ağır vasıta) eğitimlerini de uzaktan alabilirsiniz.

ileri sürüş teknikleri nedir İstanbul

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri sürüş teknikleri nedir sorusuna nerede gerek duyulduğunu anlatmakla başlayalım. İlk otomobil üreticisi ford, 2 adet araç üretir.

Şoförlük yeni ve acemi olduğundan, dünyanın ilk iki aracı birbirlerine çarpar. Trafik kazası ilk olarak otomobil üretiminde başlar.

Bu kazalar otomobil ve şoför sayısı arttıkça tabidir ki bu konuda sürüş okulları gibi çalışmalar eğitimler ehliyet süreçleri gibi gelişimler başlar.

İleri sürüş eğitimi nasıl uygulanmalı

ileri sürüş eğitimi

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri sürüş eğitimi eğitmenin otomobili kullanarak gösterilmesiyle teknik kazanılır. Yanınıza oturup anlatan eğitmenin faydası çok olmaz.

Aynı zamanda teorik eğitimler zaman kaybıdır. Teorik eğitimin öne çıkmasının nedeni zamandan çalmak ve sürüş ile alakalı teknik bilgi eksiğidir. Genel teorik defansif ve güvenli sürüş teknikleri konusudur.

İleri sürüş eğitimi pratik yaparak geliştirilir.

Biz otomobilleri teorik değil pratikte kullanıyoruz.

  1. Katılımcı ne kadar iyi sürmesi gerektiğini anlar.
  2. Daha çabuk adapte olur.
  3. Kendini eğitmen ile karşılaştırır.
  4. Eğitmen kullanırken otomobilin tepkilerinin tamamını göstermelidir.
  5. Yapılacak hataları da yaşatmalıdır.
  6. 80-120 km hızlarda mutlaka eğitim verilmelidir.
ileri sürücülük eğitimi

ilerisurustekniklerikursu.com

Tüm sürücülerin mutlaka alması gerekir sürüş eğitimi sonucunda trafik kazalarının önüne geçebilirsiniz. Otomobil ileri sürüş eğitimi trafik kazalarına karşı yapılacak tek ve doğru teknik ne olmalıdır. Önlemler nelerdir şeklinde teknikler sunulur.

İleri sürüş teknikleri eğitimi ne kazandırır

İleri sürüş teknikleri sertifikası ne işe yarar

ilerisurustekniklerikursu.com

  • Çalışanlarının trafik kazaları oranına bakıldığında çok düşük kaza istatistiklerini gözlemlersiniz. Bu sayede çalışanlarınızın kaza ile ölümcül yada yaralanmalı durumlarına maruz kalmamaları en önemlisidir.
  • Araçlarınız geç yıpranır çünkü doğru stillerde araç kullanımı oturur. Aracınızda maddi hasar olmadığından kasko anlamında düşük bedeller ve tadilat masraflarında hafifleme yaşarsınız.
  • Firmanızda bulunan farklı araç türleri varsa şoför mesleğine göre eğitim alır. Örneğin: Makam şoförü, yada ağır vasıta şoförü… Eğitim mesleki olarak katkıda bulunur.
  • Ekonomik sürüş teknikleri gibi eğitimler, uygun maliyetler ile tercih edilebilir. Bu şekli ile ekonomik sürüş eğitimini daha uygun fiyatlarda alabilirsiniz.

Sürüş teknikleri eğitimi can ve mal güvenliğiniz kadar, ekonomik getiri olanağıyla da sizin yardımcınız sayılmalıdır.

İleri sürüş teknikleri size sağladıkları

İleri seviye sürüş eğitimi

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri sürüş eğitimi kazanımız ile viraj korkularınıza son verirsiniz. Viraja güvensiz girme dolayısıyla oluşan kazaların nedenini bildiğinizden aracın tepkileri duruma göre ayarlamak en önemlisidir.

Trafik kazaları 50 km hızlarda ölümcül ve yaralanmalı olmaktadır.

1. Defansif sürüş eğitimi

Defansif sürüş eğitimi güvenli sürüş eğitimidir. İleri sürüş eğitiminden önce almanız gerekir.

Bu sayede ağırlık transferi konusu ve viraj açısı gibi konular düşük hızlarda güvenle ve defalarca yaşatılabilmektedir.

Katılımcının korku yaşamadan tehlike yaşamadan rahat bir şekilde algılamasını ve öğrenmesini sağla

Yarış teknikleri eğitimi başlangıcı olan eğitim

ilerisurustekniklerikursu.com

2. Yüksek hızda viraj alma

Yüksek hızlarda viraja girmek istemeyiz. Bazı sürücüler ise yüksek hızda girmeyi çok sever.

Her iki durumda da sürücüler normal hızlarda iken anlık bir dönüş yaşamak zorunda kalabilir ve bu sert viraj neticesinde bariyer saplanması sonuçlu ağır kazalar yaşar.

İleri sürüş teknikleri sayesinde bu tip trafik kazalarından kurtulabilirsiniz.

Yüksek hızda viraj alma güvenli ve hızlı

ilerisurustekniklerikursu.com

3. Yarış teknikleri eğitimi başlangıcı

Ralli eğitimi başlangıç da viraja dengeli girmek ile olur, yüksek hızlara çıkılarak, viraj kesme gösterilir. İleri sürüş teknikleri eğitimi aşağıdaki konuları işlediğinden en ciddi taban eğitimidir.

İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ ÜCRETİ BAŞLANGIÇ FİYATI

ilerisurustekniklerikursu.com

  • Viraja hazırlık
  • Fren zamanı
  • Vites seçimi
  • Viraj giriş noktası
  • Viraj çeşitleri
  • Dengeli gaz
  • Tepe
  • Gazlama noktası
  • Viraj çıkışı

Sportif anlamda eğitimlere devam etmek için profesyonel sürüş eğitimi alabilirsiniz.

İleri sürüş teknikleri eğitimi

ESP otomobillerde farklı davranışlar sergiler. Aynı model otomobillerde dahi %15 – %40 aralığında savrulmayı engelleyen farklılıkta aktif fren sisteminizi deneyimlemiş olursunuz.

Aynı zamanda gazlı süspansiyon yada yumuşak orta veya sert hidrolik süspansiyon sistemlerde tutunma farkını da tecrübe edersiniz. Aracınızda bu değişkenler ileri sürüş eğitiminde açığa çıkar ve toleranslarının tamamını öğrenirsiniz.

Tüm ileri sürüş teknikleri konuların da sorularınız için bizi araya bilirsiniz.

İleri Sürüş Teknikleri ile ilgili diğer sorularınız?

ileri sürüş eğitimi ast

ilerisurustekniklerikursu.com

İleri sürüş teknikleri uzmanı nasıl olunur?

İleri sürüş firmasında 6 ay en az sigortalı çalışmış olmak,
En az lise mezunu olmak,
İyi derecede otomobil kullanmak,
Tosfed ’in onayladığı bir yarışta derece yapmak
İleri sürüş uzmanı olmak için aracın tepkilerini değiştirmeyi bilmek gerekir.
İleri sürüş teknikleri uzmanı olmak için ilk olarak sürüş teknikleri eğitim merkezlerinde çalışmak şarttır.
Bu şartlarda değişiklikler olabilir. Konu ile alakalı kural kitapçığı TOSFED tarafından belirlenmektedir.

İleri sürüş teknikleri belgesi nasıl alınır?

İlk olarak belgeyi almak için eğitim almanız şarttır.
Firmadan randevu alınır
Firma ile ehliyetinizi paylaşırsınız sonrasında eğitim bitiminde belgeniz tarafınıza teslim edilir.
Eğitime gelmeden önce ehliyetiniz e mail yada whatsapp tan bizim ile paylaşırsınız. Randevu alırsınız.

Güvenli sürüş teknikleri nelerdir?

Güvenli sürüş teknikleri eğitimi sürüş tekniğini ve aracın fizik kuralları ile nasıl kullanacağınızı anlattığımız denge ve teknik kullanım şeklidir.
Normal sürücüler otomobili hareket ettirmeyi ve ayna kullanıp şerit değiştirmeyi tabi ki biliyor ve aracı aktif kullanabiliyor.
Anlık bir durumda ne yapması gerektiğini denemediği ve fizik kurallarının otomobile etkilerini bilmediği için kaza yaşıyor.
Biz bu anlık tepkilerde aracın tüm tepkilerini sizlere yaşatarak öğretiyoruz.

ASTE eğitimi nedir?

Aste aslında Ambulans sürüş teknikleri eğitimi baş harflerinin kısaltılmasıdır.
İl sağlık müdürlüğü tarafından ambulans sürücülerine verilen iç eğitimdir.
Aste eğitimini, bizde dahil olmak üzere ileri sürüş teknikleri eğitim merkezleri sunamaz.

112 Ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır?

112 ambulans şoförü olmak için
Ambulans sürüş teknikleri belgesi
Piskoteknik belgesi
İlk yardım belgesi
Belgelerini almanız şarttır. Bu belgeler yok ise İl sağlık müdürlüğü başvurunuzu almaz.

ASTE eğitimi kimlere verilir?

Aste eğitimi sadece il sağlık çalışan sürücü personeline verilmektedir.

Ambulans şoförü olmak için ne gerekiyor?

112 Ambulansa girecek iseniz
Trafikte ölümcül kaza yaşamamanız.
Trafikte alkolden ehliyetinizi alı koydurmamış olmak
En az 21 yaşından büyük 36 yaşından küçük olmak
En az 3 yıl bir firmada otomobil kullandığınıza dair kaşeli imzalı yazı olmanız gerekir.

Ambulans sürmek için ne lazım?

Ambulans sürmek için lazım olan sürüş ve manevra yapabilme kabiliyeti şarttır.
Ambulans şoförlüğü için belgeleriniz olsa dahi sürüş testi yapılmaktadır.

Benzer Gönderiler